Είναι τελικά εμφανές ότι οι εταιρείες δεν αντιμετωπίζουν το θέμα της τρισδιάστατης απεικόνισης στον οικιακό χώρο ως μια «γρήγορη αρπαχτή» μέτριας ποιότητας και επιπόλαιας υλοποίησης, όπως πιστευόταν περίπου ένα χρόνο πριν από αρκετούς «προφήτες» της βιομηχανίας, καθώς όσο περνά ο καιρός εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα μοντέλα τηλεοράσεων ικανών για 3D απεικόνιση. Πρόσφατα, λοιπόν, η LG πρωτοτύπησε παρουσιάζοντας μια τηλεόραση των 47 και 55 ιντσών, συνδυάζοντας την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού LED με την δυνατότητα απεικόνισης τρισδιάστατου υλικού, πάντα σε καθαρότητα και λεπτομέρεια Full HD (δηλαδή ανάλυση 1920x1080 γραμμών).
Η τηλεόραση απευθύνεται για την Κορεάτικη αγορά, εξ ου και τα εντελώς «high-tech» χαρακτηριστικά, μεταξύ αυτών: 10.000.000:1 δυναμική αντίθεση, σάρωση οθόνης στα 480Hz, σύνδεση με Internet μέσω ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi, θύρα USB με υποστήριξη αναπαραγωγής από εξωτερική πηγή (π.χ. σκληρό δίσκο, USB Stick) βίντεο DivX HD κ.λπ. Και φυσικά διατίθεται με τα απαραίτητα γυαλιά δια των οποίων γίνεται ορατή η 3η διάσταση στους θεατές.
Μια και λέμε για γυαλιά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η τεχνοτροπία απεικόνισης τρισδιάστατου υλικού στον κινηματογράφο είναι διαφορετική από αυτή των οικιακών τηλεοράσεων. Έτσι τα οικιακά γυαλιά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που φοράμε μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα: τα γυαλιά της τηλεόρασης «επικοινωνούν» με αυτή μέσω Bluetooth (συνήθως), ώστε να «συνεργαστούν» κατάλληλα για να αποδοθεί η αίσθηση της 3ης διάστασης. Έτσι όλα τα γυαλιά, όλων των εταιρειών, για τις 3D τηλεοράσεις κάποια στιγμή θα χρειάζονται την απαραίτητη φόρτιση και σε αυτό το σημείο γίνεται εμφανής η σημαντικότητα διάρκειας της μπαταρίας μεταξύ των φορτίσεων: τα γυαλιά της Sony (TDG-BR100 και TDG-BR50) που θα συνοδεύουν τις νέες 3D τηλεοράσεις της εταιρείας (αλλά θα πωλούνται και ξεχωριστά) θα προσφέρουν 100 ώρες συνεχούς λειτουργίας, εννοείται σε 3D απεικόνιση, διότι όταν η τηλεόραση προβάλλει 2D τα γυαλιά αυτόματα απενεργοποιούνται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου